Paddenstoelentaart
Vegatarische paddenstoelentaart voor ongeveer 4 personen. (quiche) Ingrediƫnten :
- 350 gr. korstdeeg
- 50 gr. boter
- 3 middelgrote uien, gesneden
- 350 gr. gemengde paddstoelen, bijv. eekhoorntjes brood, kastanje boleten
- morieljes, cantharellen, melkzwammen, oesterzwammen, weidechampignons, en keizersamanieten.
- blaadjes van 1 takje tijm
- zout en versgemalen peper
- mespuntje gemalen nootmuskaat
- 5 dl. volle melk
- 5 dl. room
- 1 ei en 2 eidooiers
Bereiding :
Verwarm de oven voor tot 190 C. en vet een quichevorm van 23 cm doorsnee in
met boter. Rol het deeg uit op met bloem bestoven plank en bekleed de vorm
hiermee. Laat de vorm met het deeg 1 uur in de koelkast rusten.
Leg een stuk bakpapier op het deeg, vul dit met een steunvulling van bonen
of rijst en bak de bodem voor. Verwijder de droge vulling en het papier en
laat de deegbodem afkoelen.
Smelt de boter in een koekenpan en laat hierin de gesneden uien 20 min.
zachtjes smoren. Doe er dan de intussen gesneden paddestoelen en de tijm bij
en laat ze nog zachtjes bakken. voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat
toe.
Doe de melk en de room in een maatbeker en klop het ei en de dooiers erdoor.
Verdeel het paddenstoelenmengsel in de quichbodem en giet het melk-eimengsel
erover. Bak de taart 15-20 min. tot hij in het midden stevig aanvoelt.