Kaasomelet
Een heerlijke kaasomelet, makkelijk voor te bereiden. Ingrediƫnten :
- 6 eieren
- 3 eetlepels melk
- 3 eetlepels koffieroom
- zout
- peper
- Worcestershire saus
- 100 g geraspte belegen Goudse of Edammer kaas
- 2 eetlepels boter
Bereiding :
Klop de eieren met de melk, de koffieroom, wat zout en peper en enkele druppeltjes Worcestershire saus los. Roer de geraspte kaas door het eimengsel. Smelt de boter in een grote koekenpan, schenk het ei-kaasmengsel in de pan en bak de omelet op vrij laag vuur lichtbruin en gaar. Beweeg tijdens het bakken van de omelet de pan zachtjes heen en weer en schuif met een houten spatel de gestolde randen van het eimengsel steeds naar het midden van de pan. De omelet is gaar wanneer de bovenkant nog net niet is gestold. Sla de omelet dubbel en laat hem op een voorverwarmde schaal glijden.