Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Rundvlees met paprika en courgette

Vorige Volgende

Ingrediënten :
  • 400 gr bieflappen
  • 2 theelepels maïzena
  • 1/2 eetlepel chilipoeder
  • 2 uien
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 theelepels majoraan
  • 1/2 dl rode wijn
  • 3 eetlepels poestasaus (Calvé)
  • zout & peper

Bereiding :
Snijd de bieflappen in blokjes. Roer in een kom de maïzena en het chilipoeder door elkaar, roer er de blokjes vlees door en laat ze minstens 10 minuten staan. Pel intussen de uien en snijd elke ui in 8 partjes.
Snijd de paprika's in stukken en de courgettes in halve plakjes. Laat op hoog vuur de wadjan goed heet worden, voeg 2 eetlepels olie toe en verhit deze. Pel de knoflook en pers die erboven uit. Schep het vlees erdoor en bak het al omscheppend in ± 2 minuten bruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de wadjan op een bord. Voeg 2 eetlepels olie toe, verhit deze en bak in de wadjan de ui, paprika en courgette al omscheppend in ± 5 minuten knappend gaar. Strooi de majoraan erover en schep de wijn, de poestasaus en het vlees erdoor. Verwarm alles al omscheppend op hoog vuur snel tot het vocht is verdampt.
Doe het gerecht over in een schaal, breng het op smaak met zout en peper en serveer het met pasta of rijst.
 
Advertentie:
Farm Date