Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Kebab van kalkoenfilet

Vorige Volgende

Kebab van kalkoenfilet Ingredienten :
  • ±500 gr kalkoenfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • zout
  • 50 gr peultjes
  • 12 saté stokjes
  • 1 grote mango
  • 6 bosuitjes
  • 12 plakjes onbijtspek
 

Bereiding :
Snijd de kalkoenfilet in dobbelsteentjes van 2½ cm, kook ze 2 minuten in ruim water met zout en giet ze af. Pel de knoflook. Klop intussen een marinade van de ketjap, de jam, de olie, de uitgeperste knoflook en zout naar smaak en schep het door de afgegoten kalkoenfilet. Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren. Maak de peultjes schoon en kook ze 1 minuut in ruim water met zout. Spoel ze af onder koud stromend water. leg de saté stokjes in koud water.
Schil de mango, snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 3 cm van de pit. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze elk in 4 stukjes. Omwikkel de stukjes bosui elk met een half plakje ontbijtspek.
Steek 2 stukjes kalkoenfilet met 2 stukjes mango omwikkeld met een peultje en 2 ontbijtspekrolletjes om en om aan de saté stokjes. Rooster de kebabs op een hete barbecue of onder de hete grill in ca. 10 minuten bruin en helemaal gaar. 
 
Advertentie:
Farm Date