Chinese kip
Chinese kip. Ingrediënten :
- 10 gr witte amandelen
- 400 gr kipfilet
- 1 eetlepel aardappelmeel
- 8 eetlepels sojasaus
- 1 bakje champignons
- 2 prei
- 2 eetlepels. olie
- ½ theelepel gemberpoeder
- 2 tenen knoflook
- fijn zout
- peper
- 3 eetlepels droge sherry
Bereiding :
In droge koekenpan amandelen lichtbruin roosteren. Kipfilet afspoelen onder koud stromend water. Met keukenpapier droogdeppen en in smalle reepjes snijden.
In kommetje doen. Aardappelmeel en 1 eetlepel soja erdoor roeren. Ca. 10 minuten laten intrekken. Intussen champignons wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
Prei schoonmaken, wassen en in ringen snijden. In vergiet uit laten lekken lekken. In wadjan (of braadpan) olie verhitten. Kipfilet al roerende ca. 2 minuten bakken.
Champignons en prei toevoegen en al roerende ca. 2 minuten meebakken. Toevoegen: gemberpoeder, 3 eetlepels soja en sherry. Al roerende nog ca. 5 minuten laten bakken. Over 4 borden verdelen. Amandelen erover strooien. Lekker met rijst en kroepoek.