Zalm in roomsaus
Zalm in roomsaus.
Ingredienten :
- 800 gr. zalmfilet
- 1/2 liter visbouillon
- 2 sjalotjes
- 1/4 liter room
- 100 gr. (Hollandse) garnalen
- verse dille
- sellerie
- pasta (eventueel zelf maken)
Bereiding :
Doe de vis bouillon en sjalotten (fijngehakt) in de koekenpan, verhitten tot de kook, zalm hierin gaar koken (ongeveer 10 min). Zalm eruit en in schaaltje warm houden onder aluminiumfolie. De visbouillon tot de helft in koken. Room erbij met de dille en fijngehakte peterselie en tot de helft inkoken. Op het eind nog even de garnaaltjes mee koken. Eventueel binden met meel, wel goed doorkoken in dat geval. Ongebonden is ook prima.
Maak eventueel verse pasta hierbij, 150 gr bloem met 3 eidooiers, lepel goede olijfolie, zout.
Bereidingstijd 30 minuten 4 personen.