Salade met garnalen en sinaasappel
Salade met garnalen en sinaasappel, kerstdiner voor 4 personen. Ingrediƫnten :
- 250 gram Hollandse of Noorse garnalen
- gemengde soorten sla (Lola Rosso, groene friseesla, of andijvie sla of eventueel andere beschikbare soorten)
- 1 grote navelsinaasappel
- 1 tomaat
- 8 walnoten
- walnoten olie
- zonnebloem olie
- wijnazijn
Was de sla en laat ze goed uitdruipen, Snij de tomaat na verwijdering van de pitjes in kleine reepjes. Pel de noten en breek die in kleine stukjes, Schil de sinaasappel, verdeel in partjes en ontdoe die van de velletjes. Maak de dressing van 1 deel walnoten olie, een deel wijnazijn en 2 delen zonnebloem olie. Voeg naar smaak peper en zout toe en een druppeltje koffieroom. Goed mengen ( totaal is 8 eetlepels voldoende).
Verdeel op ieder bord de en verschillende sla soorten in kleine stukje door elkaar. Strooi hier de walnoten over en verdeel de garnalen, Garneer het bord af met om de beurt een stukje sinaasappel en tomaat om en om. Verdeel 2 eetlepels dressing over ieder bord en serveer het uit. Eventueel naar smaak nog wat extra verse peper over het bord vermalen
Bereidingstijd ca 15 minuten.